Äntligen lite bilder på våra renkalvar

För ett tag sedan bad jag om hjälp att namnge våra „husdjur“ Här kommer äntligen lite bilder och en liten beskrivning så att ni får lära känna dem lite bättre.
Den största vita renen en mycket „värdig“ herre. Han vill helst ha all mat själv och kan vara en riktigt „surgubbe“ som jagar bort de andra, om de kommer för nära när han äter. Samtidigt är han den som leder de andra kalvarna.

Törs han komma, då törs de andra också. Han är också trygg att sova bredvid. Han bevakar allt som händer runtomkring  och är lite misstänksam mot dig när du står i  hagen.

Den lilla bruna renflickan är minst och mycket blyg. Hon och den andra renflickan (som är frostig i pälsen) följs alltid åt. Båda är mycket milda och vänliga till sättet, även om de tycker att allt är lite farligt.

Den lilla hankalven är vit med ett stort tassavtryck i brunt på ryggen. Det ser nästan ut som en stor björn lagt sin tass över honom. Han är tuffare än småflickorna, men har vett att hålla sig på avstånd från den större vita tjuren.

Några av namnförslagen som kommit är:

Cola, Tass, Snö, Storm, Brumma, Takida, Tingeling, Niko, Snövit, Bambi, Trine, Viggo, Saga, Ville, Lova mfl.  Fram till nyårsaftonen är det möjligt att komma med fler förslag, sen får Celina, vår dotter , bestämma vilka namn som vinner.

This entry was posted in Renbiten @de. Bookmark the permalink.