Aktiviteter vinter

Att Grövelsjön är ett vinterparadis är vi många som tycker. Här finns alla möjligheter att få uppleva fjällen när de är som bäst. Här är det snösäkert ofta från oktober till slutet av maj med perfekta milsvida skid- och skoterspår redan i december. Här finns också fina fiskemöjligheter och många härliga upplevelser.

Det är vid Grövelsjöfjällen som renvajorna har valt att föda sina kalvar, en del redan i slutet av april trots att fjällen är alldeles vita av snö. Här finns möjlighet att uppleva tystnaden, lugnet och en chans för själen att få ro. Här finns också spännande upplevelser som att bevaka renkalvarnas födsel, mata lavskrikor direkt ur handen, fånga sin egen fjällfisk eller följa spåren från rovdjur som varg, järv, björn och lodjur.

Renbiten erbjuder flera olika samiska arrangemang under vintern. Aktiviteter för företag, familjer, gamla och unga. Kom gärna med egna förslag om ni har speciella önskemål.

OBS! Alla guidade turer måste bokas senast 18.00 dagen innan.

Upplev renen!

Matning av våra tamrenar

Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Lär om vilket fantastiskt djur renen är, helt anpassat till ett arktiskt klimat. Visste du till exempel att de kan se saker våra ögon inte kan?

Måndag, tisdag, onsdag och fredag kl. 10-11
Pris: 140 kr per person.

Renen under åtta årstider

renabiten-ab-rensafari

Vandra tillsammans med våra renar till vår kåta. Där sitter vi på renskinn kring eldstaden, kokar kaffe över elden och berättar om renens vandringar under de åtta årstiderna. Ni serveras också en mängd olika produkter av renkött och muffins med kvanne.

Tisdag och fredag kl 14.16
Pris: 390kr/pers.  Barn 6-12 år: 250kr, Barn 2-5 år: 150 kr

Snöskovandring tillsammans med renar

Vandra med renen Plupp

Upplev känslan att vandra på snöskor, tillsammans med våra tama renar. Njut av fridfullheten till en kopp samiskt kaffe och andra delikatesser av renkött. En snöskovandring som passar både stora och små.

Måndag och onsdag: 14.00-16.00
Pris: 390kr/pers, Barn 6- 12 år: 250 kr.

Livallen i vinterskrud

IMG_8888I Foskdalen, långt från civilisationen finns en gammal fäbod från slutet av 1700 talet. Hit finns inga vägar och området är stängt för skotertrafik, förutom under guidade turer. Följ med på en dagsutflykt på skidor då vi tolkar uppför fjället eller välj att åka i skoterkälken. I fäboden serveras en samisk måltid över öppen eld och vi berättar om livet på fjället förr och nu.

Kontakta oss för information och bokning .

Bilföredrag om renen under åtta årstider.

Peters mormor

Bildföredrag vid Grövelsjöns Fjällstation
Förbokning behövs ej
Onsdagar kl. 20.30 (ca 1 timme)
vecka 53, 1 samt 5-

Pris: 95 kr per person. (Stf medlem 75 kr/pers).
Ingen förbokning, betalning sker på Fjällstationen.