Idag är det kaffets dag!

 

Vad är mer avkopplande än eldens knaster?!Idag är det kaffets dag. Utav alla kaffesorter, så finns det ingen högre favorit än kokt kaffe. Peter rekommenderar att:
Helst ska kaffet kokas över öppen eld och viktigast av allt. Det måste få ta tid att koka kaffet. En stund av stillhet medan elden tar sig, vattnet kokar upp och sedan väntan på att sumpen sakta får sjunka till botten. En tid för reflektion och avkoppling och där en bit torkat renkött lyfter smaken till himmelska höjder.
Näst efter den favoriten, så är det för Peter att tidigt på morgonen dricka sin kopp i stillhet innan huset vaknar och helst med en av sin mammas hembakta bullar. Efter det rekommenderas att krypa ner i sängen och slumra till en stund till.

I vår butik serverar vi idag hembakade äppel- och blåbärspajer med kokt kaffe och en torkad bit renkött i koppen. Välkomna!

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.