Upplev den samiska kulturen och gränslandets magnifika fjäll.

Vandra i en av Skandinaviens största och mest storslagna fjällområde. Upplev något magiskt och unikt, samtidigt som du får en få en exklusiv inblick i den samiska kulturen, njuta av tystnaden och känna stillheten. I ett samarbete mellan Renbiten och STF Grövelsjöns fjällstation får du ett oförglömligt minne. Under en vecka vandrar du tillsammans med
Här har det funnits samer sedan urminnes tider. Som renskötare är du tvungen att  hantera omständigheter och att leva i ett med naturen. Att uppleva fjällen tillsammans med oss, kan vara spännande, uppfriskande och mest av allt, det bästa sättet att komma till fred med ditt vanliga liv. Under en hel vecka vandrar vi och upplever det bästa av våra fjäll.
Vi kommer vandra utan krav på prestation och dela gemenskapen av att vara tillsammans på fjällen. Alla kan delta, både vuxna och barn eftersom vi anpassar vårt program till ålder och  förutsättningar. Vi kommer att besöka platser med spår från både historisk och nutida renskötsel samtidigt som vi lär oss lära av vad naturen kan erbjuda. Här är vattnet så rent att du kan dricka direkt från bäcken, luften så ren att du kan känna det, och tystnaden så djup att det är det perfekta stället att finna frid i djupet av din själ. Det finns också en stor möjlighet att vi kommer att se både renar med sina kalvar och andra vilda djur som älg, björn och örn.
Starka känslor tar vid medan du sover på renskinn i vår kåta, till knastret från ”Aernien”, elden och alla stjärnor som lyser ovanför. Lyssna på berättelser berättelser om den samiska kulturen och njut av delikatesser från det samiska köket, allt tillagat över öppen eld. Upplev spänningen i att fånga en av fjällets delikatesser, röding i sjöar sällan besökta och sedan tillagade över den öppna elden- en minnesvärd upplevelse för alla sinnen! 

Program:

Dag 1
Det här inlägget postades i Sommar. Bokmärk permalänken.