Kalvmärkning 2011

En MYCKET spännande natt!! Efter felåkning pga selektivhörsel hos vår ”manager”, och kontaktsvårigheter, så hittade vi äntligen rätt renhägn. Vi hade då missat första märkningen och fick ”sova” i bilen fram till kl. 02.30 innan allt bara hände!! Ut på myren och hämta renhjorden, se till att de inte vände utan kom in i märkningshägnet. Skickliga samer som fångade in just SIN renkalv och märkte upp öronen. Känslan av att sitta där med tummen i munnen på en renkalv och försöka hålla den lugn när Helena märkte – WOW!! Timmarna flög iväg och vi fick vara mer delaktiga än vad vi hoppats på. Allt gick i ett rasande tempo som kanske syns på vissa foton! Flera hundra renar som dundrar runt omkring oss i hägnet, marken som vibrerar, klövar som klickar och vajor som ropar efter sina kalvar och tvärsom. En fantastisk upplevelse som jag sent ska glömma! Tack Helena och Peter för ert engagemang i oss!
Carina och Fredrik Backman
Det här inlägget postades i Referenser. Bokmärk permalänken.