Spännande inventeringsdagar med arkeolog

Vilken underbar känsla och så otroligt spännande att vandra omkring i ett lugnt tempo sökande efter historien! Eva Ljungdahl är en duktig arkeolog just nu på besök i vårt område. Hon är här för att lära oss läsa av naturen och att hitta en bit av vårt kulturarv. Det är häftigt att se vilket arbete som våra förfäder lagt ned med att rensa stenar, bygga dåtidens kylskåp mm. Dessutom hittade vi mängder av spår från stenåldern- i Grövelsjön! Bland annat eldhärder och flintastenar som någon suttit och hackat till, stenar som  inte ens finns naturligt här utan fraktats troligen ända från havet!

Är du intresserad av att följa med på en vandring och se naturen med nya ögon? Kontakta oss så berättar vi mer.

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.