Upplev samekulturen i vinterskrud

Att uppleva den samiska kulturen är något extra, unikt och magiskt. Här har du möjligheten att under några dagar uppleva det samiska livet, i en storslagen fjällmiljö, uppleva tystnaden, stillheten i naturen och få ro i själen- en upplevelse ni kommer att bära med er länge! .

Under två dagar har ni möjlighet att få närkontakt med samekulturen. Träffa våra renar och hjälp oss att ge dem mat. Vandra tillsammans med oss till någon av våra kåtor, där vi sitter på renskinn runt Aernien, eldstaden och lyssnar till olika myter och berättelser från den samiska kulturen. Njut av delikatesser från det samiska köket tillagat över elden. Smaka det samiska sättet att dricka kaffe, med en liten bit torkat renkött i koppen. Vi utgår varje dag från Grövelsjöfjällen för att färdas med snöskor eller skoter i en magnifik natur, med spår både från vår och våra förfäders arbete med renskötsel. Här finns möjligheten att se både örn och älg eller spår från järv och varg. Upplev också känslan av att fånga din egen fjälldelikatess, Röding som vi sedan tillagar över öppen eld. En minnesvärd upplevelse för alla sinnen!

För oss är det av yttersta vikt att bevara de gamla samiska kunskaperna och traditionerna, samtidigt som vi vill dela med oss av dem genom att erbjuda unika upplevelser för alla era sinnen.

Kontakta oss för mer information!

Det här inlägget postades i Arrangemang, Vinter. Bokmärk permalänken.