Samernas nationaldag den 6 februari

Snart är det dags att fira Samernas nationaldag! En dag som firas i hela Sapmi, samernas land i både Sverige, Norge, Finnland och Ryssland. Eftersom vi själva kommer att vara i Jokkmokk på marknad, och fira dagen där, så firar vi hela vecka 6 tillsammas med er. Passa på, vi bjuder på kaffe och olika läckerheter av renkött och har flera fina erbjudanden i butiken. Förhoppningsvis har vi också massor av exklusiv samisk slöjd/konst med hem från marknaden.

Den vackra flaggan skapades av Astrid Båhl och symboliserar samerna som solens söner och döttrar. Flaggans cirkel står för andlighet, där solen är röd och månen är blå. Det gröna symboliserar naturen, det blå vattnet som livselexir, rött- elden, värmen och kärleken och det gula solen.

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.