Vilket är ditt bästa recept?

Skicka in ditt bästa recept, tillagat av renkött och ha chansen att vinna fina priser.
Ditt recept kan vara antingen traditionellt eller helt nytänkande men ska vara anpassat till 4 personer. Glöm inte att vara så detaljerad som möjligt, både med mått, ingredienser och tillagning. Bifoga gärna ett foto. Fram till den sista maj pågår tävlingen. Recepten kommer att läggas ut på hemsidan och eventuellt bli del i en kokbok, så att ni alla kan få njuta av de olika rätterna. 

I en artikel i går kunde jag läsa att 1980 lade vi ner i snitt ca 20 minuter på ett mål mat. År 2005 var antalet minuter endast 14, samtidigt som vi lägger ner allt mindre pengar på mat. Idag lönar det sig att producera billig mat med många tillsatser och lite äkta vara och det finns tydlingen hur många möjligheter som helst att ”fuska”.  Läs mer:  www.aktavara.org

Förhoppningen är att tävlingen ska locka fler att tillaga egen, god, näringsrik mat samtidigt som kunskapen bibehålls. Renkött är något av det bästa att använda. Det är nästan omöjligt att misslyckas med vid tillagning samtidigt som det  är både näringsrikt och fritt från tillsatser, läkemedel osv. 

Hjälp oss ge fler en underbar upplevelse för alla sinnen!

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.