Vinterns aktiviteter har börjat!

Äntligen har vintersäsongen börjat igen och med den våra aktiviteter med upplevelser inom samekulturen. Under Aevijeturen  igår (läs med under ” aktiviteter”) hade vi förmånen att få tillbringa dagen med  en grupp av både vuxna och barn. Tänk vad underbart det är att efteråt få höra ett av barnen utbrista ”det här var det bästa på hela veckan- till och med bättre än miniskoter”-  att få vara hos oss, mata våra renar, vandra med renen Plupp, lyssna till berättelser och kasta lasso. Roligt är det också att se när gästerna uppskattar den samiska maten så mycket att alla faten blir tömda.

I kväll har Peter haft bildvisning och berättat om samekulturen vid STF Grövelsjön. Han kom hem och lyste som en sol. Säkerligen var det många underbara, frågvisa gäster som förgyllde hans kväll.

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.