Vandring i samernas fotspår

Upplev den äkta, exklusiva samekulturen i en av Skandinaviens mest magnifika naturreservat, ett område som bebotts av samer sedan urminnes tider.  Den perfekta upplevelsen för dig som är nyfiken på samekulturen och vill få ro i själen.   

Vi vandrar utan krav på prestation, tillsammans in i vildmarken. Vi besöker ställen med spår från både vår och våra förfäders arbete med renarna samtidigt som vi får lära oss hur man kan överleva av vad naturen kan erbjuda. I det här området är vattnet så rent att du kan dricka det direkt från bäcken, luften så ren att du kan känna det och tystnaden så djup att det är det mest perfekta stället för rekreation och din själ att få ro. Vi kommer också med stor säkerhet både möta renarna med deras nyfödda kalvar och andra vilda djur som älg, björn eller örn.

Upplev att sova i kåta på renfällar, till knastret från den sprakande elden, ”Aernien”, och stjärnorna blinkande ovanför- en otrolig känsla. Fascineras av berättelser från samernas liv njut av olika delikatesser från det samiska köket, allt tillagat över den öppna elden. Upplev att fånga sin egen fjälldelikatess, Röding, som vi sedan tillagar över elden.

Program
Dag 1           
Ankomst till hotellet. Vi välkomnar er till Sápmi och till en middag med information om vad som väntar de närmsta dagarna.

Dag 2 
Efter att avnjutit hotellets frukos vandrar vi upp i fjället och besöker områden med spår från både vår och våra förfäders arbete med renskötsel. Samtidigt får vi lära hur man kan överleva av vad naturen erbjuder eller när man överaskas av naturens krafter. Väl framme vid kåtan, serveras en samisk lunch, samtidigt som vi får fascineras av berättelser och myter från den samiska kulturen. Eftermiddagen och kvällen är fri till rekreation, fiske eller vandring. Tillsammans njuter vi sedan av en middag tillagad över öppen eld innan vi övernattar i kåtorna, på renskinn till knastret från elden och de rofyllda ljuden från vildmarken.

Dag 3
Njut av tystnaden och upplev känslan av att fånga din egen fjälldelikatess, Röding. Upplev naturen! Överallt finns spår från renskötsel och med stor säkerhet kommer renarna med sina nyfödda kalvar på besök. Här finns även möjlighet att se andra vilda djur som älg, björn eller örn och spår från både järv och varg. Tillsammans kommer vi plocka örter från fjället och tillaga olika traditionella samiska rätter över den öppna elden.

Dag 4 
Vi vandrar tillsammans tillbaka till civilisationen och hotellet. Efter en stunds vila eller ett besök i hotellets relaxavdelning, njuter vi tillsammans av en trerätters middag på hotellet.

This entry was posted in Arrangemang, Sommar. Bookmark the permalink.