Upplev att vara renskötare för en dag

Det här är en upplevelse för dig som vill uppleva spänningen, naturen och hur det är att arbeta som renskötare under vintern. Varje dag måste renarna bevakas, det kan hända att rovdjur kommer in i renhjorden eller att renarna vandrar in i ett område där de inte får vara. Det kan också finnas renar som blivit skadade eller att något annat som hänt. Följ Peter i hans arbete och lär om samekulturen och hur du kan överleva när vädrets makter överaskar. Här finns möjligheten att träffa våra renar och kanske även andra vilda djur, som lodjur, älg och varg. Njut av en samisk måltid tillagad över öppen eld och lyssna till berättelsena om livet som renskötare och mycket mer. Vi färdas med snöskoter eller skidor i renens vinterland. Det här är en dag som börjar tidigt och där man aldrig vet när den slutar.Ett äventyr för de som klarar lite strapatser.

Detta ingår:                                                                         
Snöskoter, utrustning samt drivmedel                              Datum:      vecka 3 – 13 2012
Samiska måltider under dagen                                                 
Antal: 1-2 personer.

This entry was posted in Arrangemang, Vinter. Bookmark the permalink.