Flugfiske och samekultur i ett unikt samspel

 Lägg ut flugan till en vakande öring eller röding i det magiska skymningsljuset, och upplev samekulturen mitt i ett av Skandinaviens mest magnifika naturreservat och Sápmis sydligaste sameby. Tillsammans kan Renbiten & Lövåsgårdens Fjällhotell erbjuda ett unikt flugfiskeäventyr! 

Här finns de bästa förutsättningar för ett spännande fiske! Vi befinner oss mitt i renbetesland och blir guidade till vatten som sällan får besökare, samtidigt som vi får en inblick i den exklusiva samiska kulturen. En guide innebär inte fångstgaranti, men det ger dig bästa tänkbara chanser till en batalj med en grov, prickig öring eller kanske den skygga rödingen i andra änden av linan.

I det här området är vattnet så rent att du kan dricka det direkt ur bäcken, luften så frisk och tystnaden så djup att det är ett perfekt stället för rekreation och för din själ att få ro. Vi kommer också med stor säkerhet både möta renarna med deras nyfödda kalvar och vilda djur som älg, björn eller örn. Vi sover i kåtor på renskinn, till knastret från den sprakande eldstaden, Aernien. Vi får njuta av olika delikatesser från det samiska köket, allt tillagat över öppen eld samtidigt som vi kan fascineras av spännande berättelser om samekulturen.

Det här är ett arrangemang för dig som vill uppleva både spänning, rofylldhet och magi.  

För Renbiten är en viktig del av verksamheten att bevara de gamla samiska kunskaperna och traditionerna och samtidigt erbjuda en upplevelse för alla sinnen – något man kan bära med sig länge.

Henrik Wallberg, hotellchef på Lövåsgårdens Fjällhotell och ortodox flugfiskare, har jobbat som fiskeguide på så väl Nya Zeeland, som i Jämtlandsfjällen. Lövåsgårdens Fjällhotell har gjort sig känd för sitt kök och sin vinkällare, en perfekt start och avslutning på ett äventyr till fjälls

Detta ingår:                                                             
Helpension under 4 dagar „kortvecka“                                Datum: .         vecka 29-34, Sönd-torsd. 
2 hotellnätter med 3 rätters middag och bildföredrag                              
2 nätter i kåta inkl. all sovutrustning.
Samiska guider samt flugfiskeguide
Fri tillgång till hotellets relaxavdelning.                               Antal:             4-8 personer
Fiskeutrusning inkl. fiskekort                                              Bokning senast 4 veckor innan avresa.

This entry was posted in Renbiten @de. Bookmark the permalink.