Lahkoe Jåvle jih Buerie Orre Jaepie!

Vi önskar alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vinterfjäll i Grövelsjön Vinterfjäll i Grövelsjön

Tack för ett fantastiskt år, mycket tack vare er.

Vi hoppas att år 2016 blir lika fantastiskt, för fler än oss.
Var rädda om varandra och tänk på att ju mer kärlek
man ger med desto mer får man tillbaka.

Vi har öppet alla dagar, förutom juldagen.
Välkomna!

 

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Nu är det dags att beställa renkött!

IMG_2562Vintern närmar sig och det är snart dags för säsongens slakt.

Eftersom vi slaktar och styckar renköttet själva, så kan vi tillgodose de flesta önskningar när det gäller renköttsprodukter.

För mer information eller beställning maila info@renbiten.se eller
ring 070-57793769

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Besök oss på matmässa i Borlänge!

I helgen kommer det vara en stor matmässa i Borlänge och där kommer även Renbiten att vara. Besök oss! Vi kommer att ha en mängd renkött till försäljning.
Vi finns i Kvarnsveden lördag och söndag.

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Kungligt besök hos Renbiten och Idre sameby.

I samband med sin dalaresa, har prins Carl Philip och prinsessan Sofia beslutat sig för att besöka oss och Idre sameby. Det är en mycket stor ära att få ett så fint besök och mycket nervöst!! Prinsessan Sofia härstammar från vår kommun och att de valde att uppleva samekulturen bland alla andra fina besöksmål i Älvdalen känns mycket hedersamt. De ska besöka vår butik, vandra med våra renar och få njuta av olika samiska rätter i en av våra kåtor. Spännande!!!
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Vi har fått äran…….

I morgon lördag tas Mikael Mogren emot som Västerås stifts nye biskop. Vi har fått äran att vara en av textläsarna under festmässan. Spännande och mycket nervöst!! Peter ska läsa på samiska och jag (Helena) ska översätta till svenska.

Biskopsinvigning

 

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Resa till Göteborg

På fredag alt. lördag morgon kommer jag att resa till Göteborg. Den som önskar att jag tar med något från vår butik är välkomna att höra av sig. Här finns renkött, fisk, skinn och horn samt många fina presenter. Kontakta mig via mail info@renbiten.se eller mobil 0705779376.

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Lahkoe Jovnesåhkoe gaajkide dovnide!

Vi önskar er alla EN GLAD MIDSOMMAR!

P1000487

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

“Smak på sapmi” är nu Världens bästa kokbok!!!

Smak på sapmiFör ett par år sedan hade vi en workshop här i Grövelsjön i syfte att ta fram recept på annat än renfilé, renskav och rökta stekar. Det blev en succé!
Istället för en broschyr som vi först tänkt oss, så blev det en bok. En kanonbra bok som nu också blivit VÄRLDENS BÄSTA!!!
Ett stort grattis Slowfood sapmi som tagit fram boken och till Victoria Harnesk och Anna-Marja Kaddik som skrivit den.

Läs mer: http://nebula.wsimg.com/1109247129ee568e81b38eb9a0298580?AccessKeyId=C9795D6D7289D34FDA12&disposition=0&alloworigin=1

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

Hjälp oss hitta rätt namn till renkalven och vinn en helg i Grövelsjön

Lillkalven

För en vecka sedan fick vi en väldigt glad överraskning när vi gick till renhagen. Vår älskade ren Lovis hade fått en kalv under natten. En svart liten hankalv  som var riktigt pigg och nyfiken. Trots att hon själv aldrig fått dia sin mamma, så hade hon fixat allt galant.

Hjälp oss att hitta rätt namn till kalven och ni har chansen att vinna en helg i vår lägenhet. Vår dotter är ensam jury och namnförslagen måste vara hos oss senast den 7 juni. Vinnare kommer att kontaktas via mail eller telefon och presenteras på vår hemsida. Kontakta oss via info@renbiten.se, eller facebook “renbiten”.

 

 

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar

I väntan på en riktig tuffing!

Helena WI helgen väntas en mycket spännande tjej komma till oss. Helena Witlock är en mycket naturintresserad och äventyrslysten tjej som tydligen inte kan få nog av fjäll och äventyr.

I februari startade hon sin resa på skidor från Treriksröset och väntas alltså komma till Grövelsjön under valborgshelgen. Men, det räcker inte med äventyr för Helena. Härifrån ska hon sedan cykla, ända ner till Svinesund för att sedan byta färdsätt igen och paddla kajak hela Sveriges kust upp till Haparanda.

Men för en tuffing som Helena, räcker inte ens det!!!
I Haparanda byter hon återigen färdsätt och cyklar tillbaka till Trerikröset och ska sedan vandra hela vägen ner till Grövelsjön, där slutmålet är!!!
Om allt går som hon planerat ska hon komma tillbaka hit i oktober. Gissa om vi kommer att ordna ett välkomstfirande för henne!

Jag törs inte ens tänka tanken på hur många mil som hon avverkar!.
Dessutom så har hon torkat nästan all sin färdkost själv och vad jag hört så är hennes potatisgratäng toppad med torkad renstek en riktig hit.
Vill ni läsa mer och följa hennes så besök hennes blogg

https://turkosabandet.wordpress.com/

Publicerat i Renbiten | Lämna en kommentar