Aktiviteter vinter

Att Grövelsjön är ett vinterparadis är vi många som tycker. Här finns alla möjligheter att få uppleva fjällen när de är som bäst. Här är det snösäkert ofta från oktober till slutet av maj med perfekta milsvida skid- och skoterspår redan i december. Här finns också fina fiskemöjligheter och många härliga upplevelser.

Det är vid Grövelsjöfjällen som renvajorna har valt att föda sina kalvar, en del redan i slutet av april trots att fjällen är alldeles vita av snö. Här finns möjlighet att uppleva tystnaden, lugnet och en chans för själen att få ro. Här finns också spännande upplevelser som att bevaka renkalvarnas födsel, mata lavskrikor direkt ur handen, fånga sin egen fjällfisk eller följa spåren från rovdjur som varg, järv, björn och lodjur.

Renbiten erbjuder flera olika samiska arrangemang under vintern. Aktiviteter för företag, familjer, gamla och unga. Kom gärna med egna förslag om ni har speciella önskemål.

Gåetije turen- en magisk upplevelse

Det här är en upplevelse utöver det vanliga, där ni får uppleva tystnaden, lugnet och få ro i själen-  en upplevelse ni kommer att bära med er länge.

Följ med till den torvkåta där Peters farfar bodde med sina 10 barn- en magisk känsla. Vi vandrar ca ½ timme med snöskor mot fjällkanten, i en storslagen fjällnatur med enorm utsikt över de norska fjällen och Grövelsjön. I torvkåtan sitter vi runt Aernien, eldstaden, på renfällar och lyssnar till berättelse från förr och nu. Vi njuter av en samisk måltid, nykokt kaffe och läckerheter som torkat renkött. Vill du lära dig den ädla konsten att kasta lasso finns möjligheten till det.

Kontakta oss för bokning och information.

Renen ett fantastiskt djur!

Träffa några av våra renar och upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer. Upptäck vilket fantastiskt djur renen är , helt anpassat till ett arktiskt klimat. Visste du förresten att de kan se saker våra ögon inte klarar?  En upplevelse för alla, gamla som unga.

Måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar
kl. 10,00-11,00
.Pris 130 kr/person min. 4 personer.

 

Samiska berättelser i kåtan

Vad är mer avkopplande än eldens knaster?!

Vandra tillsammans med våra renar till vår kåta.
Upplev känslan att sitta på renskinn kring eldstaden till berättelser om den samiska kulturen och renskötarens liv. Njut av det samiskt kaffe och andra delikatesser från renköttet.

Tisdag och torsdag: 14.00-16.00
Pris: 390kr/pers. 290kr barn 6-12 år.
Barn under 6 år: gratis
Antal: 4-10 personer.

Vandra med Renar och snöskor

Vandra med renen Plupp

Upplev känslan att vandra på snöskor genom en riktig gammelskog tillsammans med våra tama renar. Njut av fridfullheten till en kopp samiskt kaffe och andra delikatesser av renkött. En snöskovandring som passar både stora och små.
Måndagar kl. 14-16 och fredagar: 11.00-13.00
Pris: 450kr/pers, 350kr barn 6-12 år.