Linslusen, renen Messie ville vara med i tidningen.

Renlägg med palsternackspure med hackad kvanne.Tidningen Pralin ville besöka oss och lära mer om renkött och samekulturen. Det vi inte visste om var att de förutom att få några recept på mat, även ville fota måltiden. Det blev bråttom som bara den, men vi hann få klart tre olika maträtter. Någon mer som var sugen på att komma in i värmen och äta med oss var vår ren Messie. Gissa om han gjorde succé när fotografen gick för att öppna dörren (hon hörde hur någon knackade) och upptäcker en ren som vill komma in. Trevligt var det och vår mat blev uppskattad. På bilden är det renlägg som vi serverade med palsternacks puré med kvanne. Vill ni läsa reportaget och ta del av recepten, så följ länkarna.

http://www.dt.se/allmant/dalarna/ursprung-dalarna-har-blir-man-renbiten

http://www.dt.se/allmant/dalarna/smaka-pa-helenas-recept-fran-renbiten

 

 

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.