Årets första kalvmärkning är avklarad!

I natt hade vi årets första kalvmärkning. Härligt att få träffa alla släktingar och vänner samlade, för till kalvmärkningen kommer alla som har möjlighet. Även våra små barn studsar ur sängen efter endast någon timmes sömn. Vår dotter Celina och barnbarnet Tobin kämpade på och lyckades fånga en och annan kalv. Lätt är det inte! Först ska man se vilken kalv som följer sin vaja, sedan ska öronmärkningen kontrolleras så att det är rätt märke och till slut ska man lyckas kasta fast den med lassot. Dessutom ska man ha koll på hur långt lasso som man lindat upp, för kort eller långt fungerar inte. Även om det var en kall kväll så är det ändå lika magiskt som det brukar.

IMG_5225

IMG_5230IMG_5233

Det här inlägget postades i Renbiten. Bokmärk permalänken.